Rijbewijs halen

Je rijbewijs halen, daar wil ik je graag bij helpen.
Ik stap graag elke keer in de auto om jou met veel kunde en plezier alles te leren om een goede volwaardige chauffeur te worden en op een goede manier je rijbewijs te halen.
Dit doen we stap voor stap om jou elk aspect van het autorijden te leren.
Samen met mijn Ford Puma wordt je thuis opgehaald en na het einde van de les weer thuisgebracht. Andere ophaal- en/of afzetplaats in overleg.
De voorkeur gaat uit naar lessen van 90 minuten omdat je dan meer tijd hebt om de onderdelen te behandelen, zodt je goed voorbereid bent om je rijbewijs te halen.
Mijn lesgebieden zijn de gemeente West Betuwe, Culemborg en Tiel.

Lessen

Rijbewijs halen vanaf 16,5 jaar

Als je 16,5 jaar bent mag je tegenwoordig al autorijlessen volgen en je theorie-examen halen. Om praktijklessen te volgen hoef je nog niet gelijk je theorie certificaat te hebben, dit heb je wel nodig als je een tussentijdse toets gaat doen of praktijkexamen om je rijbewijs te halen.

Rij-examen doen op je 17e

Als je meedoet aan 2todrive mag je vanaf je 17e jaar al praktijkexamen doen om je rijbewijs te halen.

Slaag je hiervoor dan krijg je een volwaardig rijbewijs dat 10 jaar geldig is. Zolang je nog 17 bent is dit rijbewijs alleen geldig als er een coach naast je zit in de auto. Je mag alleen in Nederland rijden en je moet altijd je rijbewijs en begeleiderspas bij je hebben. Als je 18 bent dan mag je zelfstandig de weg op. 

Coach

Je mag zelf kiezen wie je naast je wilt hebben als coach/begeleider.

De coach moet wel voldoen aan een aantal eisen. Je mag minimaal 1 en maximaal 5 coaches/begeleiders kiezen.

De coaches/begeleiders komen op een begeleiderspas te staan en alleen als de naam van die begeleider op jouw begeleiderspas staat dan mag hij/zij zich jouw coach/begeleider noemen.

De coaches/begeleiders moeten wel voldoen aan een aantal eisen, dit kun je teruglezen op de site het RWD of klik op het onderstaande plaatje.

De RDW zal toetsen of de door jouw opgegeven coaches/begeleiders aan de eisen voldoet.